Κάνε Δωρεάν Εγγραφή στο Newsletter για Αθήνα και Ενημερώσου για τις προσφορές μας, πάρε μέρος σε Διαγωνισμούς, Κέρδισε απίθανα δώρα, Μάθε πρώτος για όλα τα νέα μας!
(Μπορείς να διαγραφείς όποτε θέλεις)

Οδηγίες Εξαργύρωσης Κουπονιών για Επιχειρήσεις

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω...

Φιλική Ενημέρωση προς όλους τους Merchants: Έχει παρατηρηθεί πολύ συχνά το φαινόμενο αρκετοί επισκέπτες που βλέπουν μία προσφορά και θέλουν να την αγοράσουν, να καλούν την επιχείρηση με την αιτιολογία να πληρώσουν απευθείας εκεί και όχι μέσω της ιστοσελίδας μας. Για ευνόητους λόγους, θα σας παρακαλούσαμε να συμβουλεύετε τους αγοραστές που επιχειρούν τέτοιες κινήσεις, να αγοράσουν το κουπόνι μέσω της ιστοσελίδας μας, είτε με κάρτα, είτε με τραπεζική κατάθεση, αναφέροντας επίσης ότι θα έχουν εντελώς δωρεάν πολλά πλεονεκτήματα ως μέλη μας.

Το φαινόμενο αυτό διαπιστώθηκε μετά από ενημέρωση που είχαμε από κάποιες επιχειρήσεις που αναρτήσανε προσφορά στην ιστοσελίδα μας (τους ευχαριστούμε γι' αυτό) αλλά και από τους ίδιους τους αγοραστές, που ενώ είχανε πληρώσει στην επιχείρηση για την προσφορά, επκοινωνούσαν έπειτα μαζί μας για να τους στείλουμε το κουπόνι!

Να θυμάστε ότι από την online πώληση του κουπονιού (που μπορεί να χαθεί με μία τέτοια ενέργεια), εκτός από εμάς, λαμβάνουν προμήθεια και 100άδες συνεργάτες που προωθούν την προσφορά της επιχείρησής σας όπως, διαμεσολαβητές, διαφημιστές, εταιρίες προώθησης, ιστοσελίδες, aggregators, forums, social media κ.λπ.

Ενημερωτικά, οι επιχειρήσεις που διαπιστώθηκε ότι μεθοδεύουν αντίθετα με τα προβλεπόμενα και προτρέπουν τα μέλη των deal sites ιστοσελίδων να πληρώσουν για την προσφορά απευθείας στην επιχείρηση και όχι μέσω της ιστοσελίδας όπως προβλέπεται, αναρτήθηκαν σε μία ειδική "Merchant Black List" στην οποία έχουν πρόσβαση όλοι οι υπευθυνοι πωλήσεων των deal sites της ελληνικής αγοράς με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να αναρτήσουν τις προσφορές τους λόγω αυτής της "κακής" τακτικής.

Ποτέ μην παραλαμβάνετε και μην εξαργυρώνετε κουπόνια αν δεν έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία αυτού που το εξαρυρώνει πάνω σε αυτό και αν δεν ταυτοποιήσετε τα στοιχεία αυτά με ταυτότητα ή διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο. Στην περίπτωση που η προσφορά σας διαθέτει επιλογή αποστολής στο χώρο του αγοραστή τα στοιχεία θα σας τα στείλει ο αγοραστής στο email, οπότε δεν χρειάζεται να συμπληρώσει κάτι επάνω στο κουπόνι.

Προσοχή στα κουπόνια που είναι με Μέθοδο Προκαταβολής (για παράδειγμα: 2€ κουπόνι τώρα και 40€ στην επιχείρηση κατά την εξαργύρωση) - με αυτά τα κουπόνια ο αγοραστής πληρώνει σε εμάς μία μικρή προκαταβολή και όταν εξαργυρώσει το κουπόνι του πληρώνει το υπόλοιπο σε εσάς - το υπόλοιπο πληρωμής κατά την εξαργύρωση αναγράφεται και πάνω στο εκάστοτε κουπόνι.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας και ευχόμαστε μία αποδοτική και επιτυχημένη συνεργασία!


1. Βήματα Αυτόματης Εξαργύρωσης Κουπονιών

Το LiveDeal πρωτοπορεί και παρέχει τη δυνατότητα σε όλες τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις να μπορούν να εξαργυρώνουν τα κουπόνια των πελατών τους αυτόματα και χωρίς πολλές διαδικασίες, αρκεί να έχουν έναν Ηλεκτρονικό Υπολογιστή με σύνδεση στο internet και μία Web Camera.

Το μοναδικό Daily Deal Site που χρησιμοποιεί QR Codes στα κουπόνια του (το μέλλον του Bar Code).

Τι είναι τα QR Codes;

Τα QR Codes είναι τα Bar Codes του 21ου αιώνα, παρέχουν κωδικοποιημένες πληροφορίες και δεν απαιτούν ειδική συσκευή.

Είναι αναγνώσιμα από όλες τις συσκευές που διαθέτουν κάμερα και σύνδεση στο Internet.

Οι κωδικοποιημένες πληροφορίες μπορεί να είναι σταθερές είτε να μεταβάλλονται δυναμικά όπως οποιαδήποτε σελίδα στο web.

Μπορούν να φιλοξενούν κείμενο, φωτογραφίες ακόμα και video!

Ουσιαστικά προσφέρουν την άμεση δυνατότητα άντλησης πληροφοριών για κάθε θέμα που διαθέτει αντίστοιχη σελίδα και φυσικά έχει το δικό του QR κώδικα.

Πως εξαργυρώνω αυτόματα τα κουπόνια των πελατών μου στο LiveDeal;

Πολύ απλά ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα...

Βήμα 1 - Εγκατάσταση λογισμικού:

1. Χρειάζεστε έναν Ηλεκτρονικό Υπολογιστή με σύνδεση στο internet.

2. Μία Web Camera συνδεδεμένη με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

3. Κατεβάζετε και κάνετε εγκατάσταση το “AdobeAIRInstaller.exe” από εδώ.

4. Μετά κατεβάζετε και τρέχετε το “QRreader.air” από εδώ.

5. Πρώτα κάνετε εγκατάσταση του “AdobeAIRInstaller.exe” και μετά τρέχετε το “QRreader.air”.

6. Αφού το πρόγραμμα “QRreader.air” τρέξει κανονικά και βλέπετε εικόνα από την κάμερά σας τότε είστε έτοιμοι για την αυτόματη εξαργύρωση του κουπονιού.

Βήμα 2 - Αυτόματη Εξαργύρωση Κουπονιού: 

1α. Ο αγοραστής φέρνει το το κουπόνι του εκτυπωμένο και συμπληρωμένο στην επιχείρησή σας κατά την άφιξη (εκτός αν ορίζεται διαφορετικός-εναλλακτικός τρόπος εξαργύρωσης στις προϋποθέσεις της προσφοράς σας).

1β. Κάνετε ταυτοποίηση των στοιχείων που έχει συμπληρώσει πάνω στο κουπόνι αυτός που εξαργυρώνει, με ταυτότητα, διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο.

2.  Κάνετε είσοδο στο LiveDeal με τα στοιχεία Merchant που λάβατε κατά την εγγραφή (Email & Pass).

3. Ανοίγετε το πρόγραμμα “QRreader.air”.

4. Τοποθετείτε την κάμερα ώστε να δείξει το QR Code του κουπονιού στην οθόνη.

5. Δεν πατάτε κάποιο κουμπί απλά μόλις ακούσετε τον ήχο (πρέπει να το ρυθμίσετε από το πρόγραμμα επάνω δεξιά) τότε θα μεταφερθείτε στην ειδική σελίδα Merchant με όλες τις πληροφορίες του κουπονιού.

6. Κρατάτε το κουπόνι στο αρχείο σας.

Χωρίς καμιά άλλη προσπάθεια και περίπλοκη αναζήτηση είστε στην πηγή των πληροφοριών σχετικά με το κουπόνι που σας ενδιαφέρει.

Tip: Αν είστε κάτοχος κινητού τηλεφώνου SmartPhone νέας γενιάς (iPhone, Android, Windowsphone κ.λπ) μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν τις ειδικές εφαρμογές σκαναρίσματος qrcode που υπάρχουν, αντίστοιχα για κάθε τύπο smartphone (αναζητήστε την εφαρμογή με τη λέξη κλειδί qrcode). Kάντε την ίδια διαδικασία από το κινητό σας τηλέφωνο - αφού κατεβάσετε την εφαρμογή, κάνετε είσοδο ως merchant στο livedeal.gr και μετά σκανάρετε το qrcode του κουπονιού από την εφαρμογή που κατεβάσατε, μετά το σκανάρισμα θα μεταφερθείτε αυτόματα στην ειδική σελίδα με τις πληροφορίες που χρειάζεστε και τις ενέργεις που μπορείτε να ακολουθήσετε, τόσο απλά!


2. Βήματα Χειροκίνητης Εξαργύρωσης Κουπονιών

1α. Ο αγοραστής φέρνει το το κουπόνι του εκτυπωμένο στην επιχείρησή σας κατά την άφιξη (εκτός αν ορίζεται διαφορετικός - εναλλακτικός τρόπος εξαργύρωσης στις προϋποθέσεις της προσφοράς σας).

1β. Κάνετε ταυτοποίηση των στοιχείων που έχει συμπληρώσει πάνω στο κουπόνι αυτός που εξαργυρώνει, με ταυτότητα, διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο.

2. Επιβεβαιώνετε τον κωδικό α) από τη λίστα αγοραστών της προσφοράς σας η οποία εστάλει στο email σας (η λίστα αποστέλεται αυτόματα μετά το τέλος ανάρτησης της προσφοράς) ή β) κάνωντας είσοδο στο λογαριασμό σας και πατάτε Deals → Ενεργοποιήθηκε ή Ολοκληρώθηκε ή Έκλεισε (ανάλογα την κατάσταση που βρίσκεται το deal σας - σε όλες τις άλλες καταστάσεις τα deal σας δεν έχουν κουπόνια) πατάτε στον τίτλο του deal που θέλετε το deal εμφανίζεται και στο κάτω μέρος βρίσκετε τα κουπόνια όπου μπορείτε να τα δηλώσετε ως εξαργυρωμένα πατώντας "εξαργυρώθηκε" στο πλαίσιο "ενέργεια" (η επιλογή αυτή θα εμφανιστεί από την ημερομηνία που ξεκινάει η εξαργύρωση του deal σας και μετά).

3. Ο αγοραστής εξαργυρώνει το κουπόνι του.

4. Κρατάτε το κουπόνι στο αρχείο σας.

Σημείωση: Τη λίστα με τους αγοραστές των κουπονιών της προσφοράς σας, θα τη λάβετε στο Email σας αφού κλείσει η προσφορά. Τα μέλη μας που θα αγοράσουν την προσφορά σας έχουν τη δυνατότητα να εξαργυρώσουν τα κουπόνια τους ενώ η προσφορά ακόμα τρέχει (εκτός αν ορίζετε διαφορετικά στις προϋποθέσεις της προσφοράς σας). Γι’ αυτό, καλό είναι να κάνετε είσοδο στο LiveDeal με τα στοιχεία εισόδου που λάβατε ως MERCHANT για να μπορείτε να παρακολουθείτε τα κουπόνια που έχουν πουληθεί και να έιστε πάντα ενήμεροι.

Τα κουπόνια δεν είναι ονομαστικά καθώς δε φέρουν Ονοματεπώνυμο και μπορούν να εξαργυρωθούν από οποιονδήποτε τα προσκομίσει.


Προσοχή: Ο πελάτης θα πρέπει κατά την άφιξη να προσκομίσει το κουπόνι και την ταυτότητά του και να έχει συμπληρώσει τα στοιχεία του στο απαραίτητο πεδίο που υπάρχει στο κουπόνι (εκτός αν ορίζεται διαφορετικός-εναλλακτικός τρόπος εξαργύρωσης στις προϋποθέσεις της προσφοράς σας). Το κουπόνι μπορεί να εξαργυρωθεί από οποιονδήποτε το προσκομίσει, καθώς τα κουπόνια δεν είναι ονομαστικά και είναι μεταβιβάσιμα.  Αν για οποιοδήποτε λόγο κάποια συναλλαγή αμφισβητηθεί από την τράπεζα, θα πρέπει να προσκομίσουμε το συμπληρωμένο κουπόνι για την απόδειξη της συναλλαγής.

 Σε καμία περίπτωση δεν διαγράφετε κουπόνια από το σύστημα όταν βρίσκεστε online, καθώς θα δημιουργηθεί πρόβλημα και κατά την εξαργύρωσή τους αλλά και κατά την πληρωμή σας. Σας υπενθυμίζουμε ότι το LiveDeal δε θα φέρει καμία ευθύνη για τυχόν διαγραφή κουπονιών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε επικοινωνήστε μαζί μας στο sales@livedeal.gr ή στο (030) 211 800 8044 (10:00-16:00).