Κάνε Δωρεάν Εγγραφή στο Newsletter για Αθήνα και Ενημερώσου για τις προσφορές μας, πάρε μέρος σε Διαγωνισμούς, Κέρδισε απίθανα δώρα, Μάθε πρώτος για όλα τα νέα μας!
(Μπορείς να διαγραφείς όποτε θέλεις)

Δυστυχώς... δεν πρόλαβες αυτή την προσφορά του LiveDeal!

Γράψε το email σου για να μη χάσεις ξανά άλλη προσφορά του LiveDeal!

Προσφορά για Εκπαίδευση: 19,90€ για ένα μήνα ταχύρρυθμων μαθημάτων κριτικής θεάτρου και κινηματογράφου με το Χρήστο Καρανάτση, για να έρθετε σε μια πρώτη επαφή με το χώρο και την ιδέα της κριτικής για το θέατρο και τον κινηματογράφο και να μάθετε πως πρέπει να γράφετε για να ξεχωρίσετε, στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, με δυνατότητα παρακολούθησης από κοντά ή εξ αποστάσεως μέσω internet! Αρχική αξία 67€

Tabula Rasa Τριών Ιεραρχών 18-20, Θησείο

Θέλω να μάθω για τους τρόπους πληρωμής στο LiveDeal.gr
Η προσφορά έκλεισε
Αρχ. Αξία
€67
Έκπτωση
70%
Κερδίζεις
47.10

Για γυναίκες Για άνδρες

Προϋποθέσεις Προσφοράς

Η προσφορά έκλεισε

 • Η τιμή της προσφοράς ισχύει μόνο με την αγορά του κουπονιού (χωρίς την αγορά του κουπονιού δεν θα λάβετε την ειδική τιμή).
 • Το κουπόνι είναι άμεσα διαθέσιμο μετά την αγορά.
 • Κάθε κουπόνι είναι ατομικό και αντιστοιχεί σε ένα (x) μήνα μαθημάτων κριτικής θεάτρου & κινηματογράφου με το Χρήστο Καρανάτση, με δυνατότητα παρακολούθησης από κοντά ή εξ αποστάσεως μέσω internet.
 • Η προσφορά ισχύει για ένα σεμινάριο, για τα πρώτα x μαθήματα του προγράμματος. Όλοι οι κάτοχοι των κουπονιών θα έχουν έκπτωση x% για τους υπόλοιπους μήνες των μαθημάτων.
 • Τα μαθήματα ξεκινούν το Σάββατο x Ιανουαρίου x και θα έχουν διάρκεια x μήνες και θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερο Σάββατο x:x-x:x στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.
 • Εξ αποστάσεως, θα μπορεί κάποιος να το παρακολουθήσει μαγνητοσκοπημένο μέσω internet, κατόπιν επικοινωνίας με τη γραμματεία στο x (καθημερινά x:x-x:x).
 • Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.
 • Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".
 • Μπορούν να αγοραστούν απεριόριστα κουπόνια ανά χρήστη (και για δώρο).
 • Μετά την αγορά του κουπονιού επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa στο τηλέφωνο x x ή στο x.
 • Δεν συνδυάζεται με άλλη προσφορά της επιχείρησης.
 • Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών (max.x) . Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.
Διαβάστε τις συχνές ερωτήσεις

Λίγα Λόγια

 • Ταχύρρυθμα μαθήματα κριτικής θεάτρου & κινηματογράφου για να αποκτήσετε το προσωπικό σας στυλ και να ξεχωρίσετε!!
 • Ξεχάστε την ερώτηση «πόσο καλή είναι αυτή η παράσταση;» και έλατε να ενισχύσετεε το διάλογο για τα δημιουργικά πάθη και παθήματα, όπου ο κριτικός μπορεί να γίνει θαυμαστής πρώτης γραμμής μα και ειλικρινής φίλος.
 • Δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων εξ’ αποστάσεως μέσω internet.
 • Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Περιγραφή

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ: Η ΚΑΛΗ, Η ΚΑΚΗ ΚΑΙ Η ΑΣΧΗΜΗ

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Το σεμινάριο αυτό έρχεται από τη μία να σε διαψεύσει και από την άλλη να σε προκαλέσει να μπεις στη διαδικασία να μάθεις και να έχεις κάτι παραπάνω από μία άποψη. Ξέχασε την ερώτηση «πόσο καλή είναι αυτή η παράσταση;» και έλα να ενισχύσουμε το διάλογο για τα δημιουργικά πάθη και παθήματα, όπου ο κριτικός μπορεί να γίνει θαυμαστής πρώτης γραμμής μα και ειλικρινής φίλος.

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι σπουδαστές να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το χώρο και την ιδέα της κριτικής για το θέατρο και τον κινηματογράφο αλλά και να μάθουν πως να γράφουν, χτίζοντας το προσωπικό τους ύφος, που θα τους κάνει να ξεχωρίσουν. Πολύ περισσότερο θα μάθουν τι να προσέχουν ώστε να αποφεύγουν μια ενδεχόμενη σκληρή κριτική.

Οι κύριοι άξονες ενασχόλησης είναι οι εξής:

Κριτική, προσωπικότητα και πολιτισμικές επιρροές. Τί είναι κριτική; Πόσο χρήσιμη είναι σήμερα; Πώς οι υποκειμενικές προσλαμβάνουσες και ο χαρακτήρας μπορούν να επηρεάσουν τη δουλειά ενός κριτικού; Μελέτη και συζήτηση παραδειγμάτων. Πρώτη εξάσκηση των σπουδαστών.

Κριτική και γλώσσα. Το δίλημμα «μου άρεσε/δεν μου άρεσε» και αν αυτό συνιστά κριτική, επιχείρημα ή άποψη. Διαφορές/ ομοιότητες των δυο. Μελέτη παραδειγμάτων. Γλωσσικοί όροι που προσδίδουν σχετική αντικειμενικότητα στην κριτική. Ανάπτυξη επιχειρηματολογίας σε μια κριτική. Κλισέ/ ιδιαιτερότητες.

Κριτική και μέσα (σύγχρονα, παραδοσιακά). Πόσο έχει αλλάξει σήμερα η κριτική; Οι απαιτήσεις για κάθε μέσο (τηλεόραση, ραδιόφωνο, site, social media, εφημερίδες, περιοδικά). Μελέτη παραδειγμάτων-εξάσκηση για κάθε μέσο.

Κριτική θεάτρου. Η κριτική θεάτρου και η εξέλιξή της ιστορικά.  Κανόνες και συνήθειες. Μελέτη παραδειγμάτων. Εξάσκηση συγγραφής μετά την παρακολούθηση παράστασης για κάθε μέσο ενημέρωσης ξεχωριστά. Απαραίτητα εφόδια πριν τη συγγραφή.

Κριτική κινηματογράφου. Η κριτική κινηματογράφου και η εξέλιξή της ιστορικά.  Κανόνες και συνήθειες. Μελέτη παραδειγμάτων. Εξάσκηση συγγραφής μετά την παρακολούθηση ενός φιλμ για κάθε μέσο ξεχωριστά.

Πρακτική εξάσκηση. Σε διάστημα δύο εβδομάδων οι σπουδαστές θα παρακολουθήσουν την ίδια παράσταση και ταινία και θα κληθούν να γράψουν ή να παρουσιάσουν τρεις κριτικές για διαφορετικά μέσα (σύνολο 6 κριτικές). Έπειτα θα υπάρξει feedback για τη δουλειά τους και η ανάλογη γραπτή εξέταση του σεμιναρίου.

Οι σπουδαστές θα έχουν εργασίες στο σπίτι, όπως και θα καλούνται να μελετούν κάποια κείμενα στα οποία θα γίνεται αναφορά και στην τάξη. Στο πλαίσιο της επικοινωνίας σπουδαστών-καθηγητή θα καλούνται οι σπουδαστές να παρουσιάζουν στην τάξη και άλλα κείμενα σχετικά με το αντικείμενο που μπορεί να γνωρίζουν ή να έρχονται σε επαφή μαζί του, κατά την διάρκεια παρακολούθησης.


Ενημερώσου για προσφορές